Recent Posts

miercuri, 21 aprilie 2021

Tort de post cu ciocolata si piersici

 

Tort de post cu ciocolata si piersici

Pentru ca suntem in post, dar urmeaza  Floriile, m-am gandit sa pregatesc un tort de post  cu un blat simplu cu cacao si faina de cocos, crema ganache de ciocolata neagra si compot de piersici.

Daca  nu va place ciocolata gasiti o reteta aici, sau daca preferati torturile de biscuiti, gasiti reteta aici, ambele fiind de post.

Ingrediente:

Blat:

  • 180 gr faina alba
  • 30 gr faina de cocos
  • 50 gr cacao neagra
  • 100 gr zahar brun melasa nerafinat
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • vanilie
Crema:
  • 200 gr ciocolata  de post 50% cacao+30 gr pentru  decor
  • 200 ml  frisca vegetala
  • 1 compot de piersici jumatati descojite
Mod  de preparare:

Pregatim  mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore.
Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti.
Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana ciocolata se topeste bine.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam craticioara la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Pregatim blatul
Intr-un vas punem zaharul, sarea , apa, vanilia  si uleiul.
Amestecam pana zaharul se topeste bine.
Adaugam cacao, faina de cocos, faina alba si praful de copt.
Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o forma cu diametrul de 20 cm tapetata pe fund cu hartie de copt si unsa cu ulei pe margine.
Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 25-30 de minute, sau pana cand trece proba scobitorii.
Scoatem blatul si il ladam sa se raceasca.
Scurgem compotul intr-o sita, pastrand zeama cu care vom insiropa blatul.
Scoatem craticioara de la frigider, transferam amestecul intr-un castron si mixam bine pana isi dubleaza volumul si se deschide putin la culoare.
Daca doriti o crema cu un gust putin mai intens de ciocolata puteti mari cantitatea de frisca pana la 300 ml.
Montam tortul pe un platou.
Asezam blatul de tort si montam un inel in jurul acestuia.
Insiropam bine blatul cu siropul de la compotul de piersici.
Ungem blatul cu un strat de crema, apoi asezam jumatatile de piersici pe blat.
Punem restul de crema peste piersici.
Presaram deasupra ciocolata rasa si dam la frigider pentru 2-3 ore.
Scoatem inelul inainte de servire.








Tort de post cu ciocolata si piersici

Tort de post cu ciocolata si piersici

Tort de post cu ciocolata si piersici

Tort de post cu ciocolata si piersici

Tort de post cu ciocolata si piersici




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...