Tort de biscuiti(de post) cu stafide si gem de caise
Mi-am dorit un dulce de post, pe care sa il fac rapid, fara cuptor. Asa mi-a venit ideea unui salam de biscuiti, pe care am inlocuit-o cu aceasta noua idee. Am turnat compozitia intr-o forma de tort.Am acoperit tortul cu un strat de gem dulce acrisor, am turnat deasupra o glazura de ciocolata si am presarat cativa biscuiti maruntiti pentru a-i da un aspect placut.
Ingrediente:
- 550 gr biscuiti populari
- 200 ml apa
- 75 gr zahar
- esenta de rom
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 220 gr margarina
- 100 gr stafide
- 1 borcan gem de caise sau alt gem dulce-acrisor
- 30 gr margarina
- 2 linguri cacao
- 2 linguri zahar
- 50 ml apa
Mod de preparare:
Rupem biscuitii intr-un castron, astfel incat sa ramana si bucati mai mari.(Oprim 3 biscuiti pe care ii maruntim ptr decor) Intr-o craticioara punem apa, zaharul, cacaua si o punem la foc. Dam cateva clocote, apoi stingem focul, adaugam margarina,esenta de rom, zaharul vanilat si stafidele. Turnam amestecul caldut peste biscuiti. Omogenizam bine compozitia si o turnam intr-o tava de tort pe care am asezat o folie alimentara.Dam forma la frigider pentru 30 minute.
Punem la foc matgarina,czaharul, cacaua si apa pentru glazura. O lasam sa dea cateva clocote apoi o luam si o lasam sa se racoreasca.
Scoatem tortul din forma, il asezam pe un platou. Ungem partea de sus cu un strat de gem de caise, il acoperim cu glazura de cacao, apoi presaram biscuitii pastrati. Dam tortul la rece pentru cel putin 1 ora.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu