Pui in sos de rosii cu ciuperci si ardei gras
Mai nou am facut o pasiune pentru ciupercile champignon brune, asa ca nu contenesc sa le adaug in diverse combinatii. Astazi le-am pus intr-un delicios sas de rosii impreuna cu ceva carne de pui si ceva ardei gras.
Ingrediente:
- 500 gr carne de pui, dupa preferinta(pulpe, piept de pui)
- 1 ceapa
- 300 gr ciuperci champignon brune
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei kapia
- 300 ml sos de rosii
- sare
- piper negru macinat
- cimbru
- rozmarin
- 2 linguri ulei
- 1foaie de dafin.
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Tocam ceapa marunt, ardeii ii taiem feliute subtiri. Ciupercile le spalam, le stergem bine si le taiem lamele putin mai grosute.
In uleiul incin punem carnea de pui. O lasam pana se albeste pe toate partile, apoi adaugam ceapa.Amestecam usor pana ceapa se inmoaie, apoi adaugam ciupercile. Punem capacul si lasam pana ciupercile se inmoaie usor Adaugam sosul de rosii,ardeiul gras, cimbru, sare, piper, foaia de dafin , putina apa calda si fierbem la foc mic, acoperit cu un capac pana sosul se leaga. Inainte cu 5 minute de a fi gata punem rozmarinul. Servim fierbinte, presarata cu patrunjel verde langa o garnitura de orez sau cartofi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu