Publicat de
Ecaterina Mihaela
Coq au vin rouge
Puiul cu vin(Coq au vin rouge) este o specialitate frantuzeasca traditionala.
Ingrediente Coq au vin rouge :
- 1 cocos(1,5-2 kg)
- 1 borcan cepe mici murate
- 1 borcan ciuperci intregi
- 100 gr bacon
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 tije de telina
- sare
- piper boabe
- 2 frunze de dafin
- cimbru uscat
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura unt
- 300 ml vin rosu de Burgundia(daca nu aveti puteti sa il inlocuiti cu un Pinot noir autohton)
- patrunjel verde tocat fin
Mod de preparare Coq au vin rouge :
Transati cocosul in bucati potrivite pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui ,ceapa ,morcovul,piperul boabe ,foaia de dafin,cimbru si usturoiul.Acoperiti cu vinul si lasati la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.Scurgeti bucatile de carne ,stergeti-le bine si prajiti-le bine pe toate partile in uleiul de masline .Adaugati ceapa ,morcovul scurse si tijele de telina taiate felii.Lasati sa se inmoaie cateva minute ,apoi adaugati vinul scurs.Lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie puiul ,adaugand cate putin vin caldut sau supa de legume.Cand este aproape gata taiati baconul fasii si prajiti-l in unt.Adaugati ceapa murata scursa, lasati cateva minute ,amestecand usor ,apoi adaugati ciupercile.Turnati amestecul de bacon,ceapa si ciuperci peste pui , potriviti de sare si mai lasati sa dea cateva clocote.Serviti presarat cu patrunjel verde tocat fin.
1 comentarii:
Ma bucur ca ai revenit cu noi retete!
Trimiteți un comentariu