Recent Posts

duminică, 24 februarie 2013

Biscotti cu nuci si portocale


Biscotti cu nuci si portocale

Biscotti ,aceste prajiturele italiene ,inseamna ''copt de doua ori''.Sunt numai bune de servit la o cafea sau un pahar de vin dulce.Desi reteta traditionala era cu migdale ,intre timp au aparut noi versiuni moderne  cu nuci ,migdale ,mac ,fistic si diferite arome.

Ingrediente:

  • 2 cani faina alba
  • 1 cana zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 3/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • sare
  • 2 oua mari
  • coaja de la o portocala
  • 1/2 cana suc de portocale
  • 13/4 cana nuci tocate fin(lasam cateva mai mari)
  • 1 cana fulgi de ciocolata
  • 300 gr ciocolata menaj

Mod de preparare:

 Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra.
Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de ciocolata .Adaugati faina si amestecati bine compozitia.
Formati doua suluri pe care le puneti intr-o tava la distanta unul de celalalt .Lasati la cupor  aproximativ 20-25 de minute ,pana cresc si incep sa se intareasca.
Scoateti rulourile pe o planseta ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi taiati-le in felii putin oblice.
 Asezati feliile din nou in tava cu taietura in sus si lasati-le 10 minute pana se usuca.Scoateti-le ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi treceti un capat prin ciocolata topita la bain-marie.Lasati-le sa se raceasca ,apoi serviti-le cu cafea sau un vin alb dulce.
Se pot pastra pana la 2 saptamani in cutii etanse.










4 comentarii:

Adina spunea...

Si eu tot versiunea cu portocale am incercat-o. Mi-a placut mult.

Ecaterina Mihaela spunea...

Sunt delicioase.In urmatorul weekend voi incerca varianta cu ciocolata si ghimbir.

Liana10 spunea...

Faini de tot!!! Felicitari pt. Gordon!! ;-)

Ecaterina Mihaela spunea...

Multumesc ,Liana !

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...