Biscotti cu nuci si portocale
Biscotti ,aceste prajiturele italiene ,inseamna ''copt de doua ori''.Sunt numai bune de servit la o cafea sau un pahar de vin dulce.Desi reteta traditionala era cu migdale ,intre timp au aparut noi versiuni moderne cu nuci ,migdale ,mac ,fistic si diferite arome.
Ingrediente:
- 2 cani faina alba
- 1 cana zahar tos
- 1 plic praf de copt
- 3/4 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- sare
- 2 oua mari
- coaja de la o portocala
- 1/2 cana suc de portocale
- 13/4 cana nuci tocate fin(lasam cateva mai mari)
- 1 cana fulgi de ciocolata
- 300 gr ciocolata menaj
Mod de preparare:
Cerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra.Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de ciocolata .Adaugati faina si amestecati bine compozitia.
Formati doua suluri pe care le puneti intr-o tava la distanta unul de celalalt .Lasati la cupor aproximativ 20-25 de minute ,pana cresc si incep sa se intareasca.
Scoateti rulourile pe o planseta ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi taiati-le in felii putin oblice.
Asezati feliile din nou in tava cu taietura in sus si lasati-le 10 minute pana se usuca.Scoateti-le ,lasati-le sa se raceasca putin ,apoi treceti un capat prin ciocolata topita la bain-marie.Lasati-le sa se raceasca ,apoi serviti-le cu cafea sau un vin alb dulce.
Se pot pastra pana la 2 saptamani in cutii etanse.
4 comentarii:
Si eu tot versiunea cu portocale am incercat-o. Mi-a placut mult.
Sunt delicioase.In urmatorul weekend voi incerca varianta cu ciocolata si ghimbir.
Faini de tot!!! Felicitari pt. Gordon!! ;-)
Multumesc ,Liana !
Trimiteți un comentariu