Recent Posts

duminică, 20 ianuarie 2013

Guguluf aromat

Guguluf aromat

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 400 gr faina
  • 150 ml cafea concentrata
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 175 gr unt
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat 
  • coaja rasa de portocala
  • 200 gr fructe confiate
  • un praf de sare
  • 150 gr ciocolata+1 lingura frisca lichida

Mod de preparare:

 

Cerneti faina intr-un castron mai mare ,faceti o adancitura la mijloc in care puneti zaharul ,zaharul vanilat ,coaja de portocala ,sarea ,drojdia inmuiata in laptele caldut,ouale ,cafeaua calduta si untul moale.Framantati bine ,apoi adaugati fructele confiate .Turnati compozitia intr-o forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina .Lasati  sa creasca 15 minute la cald ,apoi puneti forma la cuptorul preincalzit.Coaceti aproximativ 45 de minute.Scoateti guguluful din cuptor ,lasati sa se racoreasca ,apoi rasturnati-l si imbracati-l in ciocolata topita cu frisca lichida.

2 comentarii:

Ana Maria spunea...

cat inseamna de fapt 1/2 dintr-un cub de drojdie proaspata? ca exista de 25g, 45g, 50 g....

Mihaela Cercel spunea...

Ana Maria ,intr-adevar exprimarea mea este cam ambigua ,jumatate dintr-un cub de 25 de grame

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...