Recent Posts

duminică, 20 ianuarie 2013

Prajitura din albusuri cu merisoare si nuci

Prajitura din albusuri cu merisoare si nuci

  • 10 albusuri
  •  10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri zeama de portocale
  • coaja de portocale
  • 100 gr merisoare
  • 50 gr samburi de nuci
  • 100 gr ciocolata +1 lingura frisca lichida ptr decor
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare:

 Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare.Adaugati zeama si coaja de portocale,apoi cerneti faina amestecata cu praful de copt.Amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare.Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina ,apoi presarati merisoarele si nucile rupte in bucati mai marisoare.Impingeti cu o lingura fructele putin ,nivelati ,apoi dati tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.Topiti la bain-marie ciocolata cu frisca lichida si ornati prajitura racita ,lasati sa se intareasca ciocolata ,apoi taiati in patratele.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...