Publicat de
Ecaterina Mihaela
Prajitura din albusuri cu merisoare si nuci
- 10 albusuri
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 2 linguri zeama de portocale
- coaja de portocale
- 100 gr merisoare
- 50 gr samburi de nuci
- 100 gr ciocolata +1 lingura frisca lichida ptr decor
- un praf de sare
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugati zaharul si bateti in continuare.Adaugati zeama si coaja de portocale,apoi cerneti faina amestecata cu praful de copt.Amestecati cu o lingura de lemn pana la omogenizare.Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina ,apoi presarati merisoarele si nucile rupte in bucati mai marisoare.Impingeti cu o lingura fructele putin ,nivelati ,apoi dati tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.Topiti la bain-marie ciocolata cu frisca lichida si ornati prajitura racita ,lasati sa se intareasca ciocolata ,apoi taiati in patratele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu