Recent Posts

luni, 6 decembrie 2021

Macrou copt cu cartofi natur si sos de usturoi

 

Macrou copt  cu cartofi natur si sos de usturoi

Ingrediente:

  • 2 bucati macrou
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • 300 gr cartofi
  • sos de usturoi(3-4 catei de usturoi, sare, piper, 1 lingura otet, 1 lingura ulei, 150 gr iaurt grecesc
  • patrunjel verde
Mod dec preparare:
Curatam pestelem ii taiem capul si coada si il spalam bine.
Il scurgem bine si il crestam oblic de2-3 ori.
Presaram sare si piper atat in nterior cat si in exterior si il stropim cu putina zeama de lamaie, dupa care il lasam 20-30 de minute.
Aseazam pestele pe hartie de copt  fie intr-o tava, fie pe gratarul  aparatului Crock-Pot si il stropim cu ulei.
Coacem pestele la temperatura mare pana se rumeneste usor.
Intre timp curatam cartofii , ii spalam si ii taiem cuburi.
Iii fierbem intr-o oala acoperiti cu apa rece impreuna cu putina sare la foc mediu.
Pentru sosul de usturoi presam usturoiul, dupa care il frecam cu sare, piper, otet si ulei. Adaugam iaurtul grecesc si omogenizam.
Servim pestele cu cartofi si sos de usturoi, decorat cu patrunjel verde.






Macrou copt  cu cartofi natur si sos de usturoi





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...