Laptele de cocos poate fi o alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert.Printre numeroasele beneficii ar putea fi enumerate imbunatatirea sanatatii inimii prin scaderea presiunii arteriale si a colesterolului, cresterea imunitatii, este o sursa importanta de electroliti, contribuie la pierderea in greutate, imbunatateste digestia, regleaza glicemia, previne anemia
Ingrediente:
- 1 nuca de cocos
- 1 l apa
Mod de preparare:
Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid(apa de cocos), cu atat este mai proaspata.
Cu ajutorul unei foarfeci intepam pe rand cele 3 puncte de pe nuca de cocos, verificand care dintre ele cedeaza mai usor si facem o gaura prin care scurgem apa de cocos, pe care o pastram.
Cu ajutorul unui ciocan batem usor nuca de cocos pe toate partile, pana aceasta crapa, dupa care o vom desface usor.
Cu ajutorul unui cutit curatam partea maro de pe miezul nucii de cocos.
Punem intr-un blender miezul nucii de cocos, apa de cocos si 1 l de apa.
Mixam bine timp de cel mult 1 minut, dupa care scurgem amestecul printr-o panza deasa, pe care o scurgem bine.
Pastram laptele de cocos la temperatura camerei 2-3 zile sau in frigider, insa in acest caz sticla cu lapte va trebui scoasa cu ceva timp inainte din frigider si adusa la temperatura camerei inainte de a fi folosita deoarece la temperatura din frigider deasupra se va separa untul de cocos.
Nuca de cocos pe care o obtinem o putem deshidrata usor in cuptor la temperatura mica si o folosim in deserturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu