Recent Posts

luni, 6 decembrie 2021

Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

 

Ciorba  de pui cu cuscus si zeama de lamaieIngrediente:
  • maruntaie de la un  pui de tara(aripi, spate, gat)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cartof mare
  • 150 gr fasole verde
  • 50 gr cuscus
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura legume deshidratate optional
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este  fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub presiune.
Curatam legumele  si le spalam.
Morcovul si cartoful le taiem cubulete, iar ceapa o tacam fin.
Punem toate legumele la fiert  cu apa rece cat sa le acopere si un praf de sare.
Cand legumele  s-au inmuiat usor adaugam si carnea fiarta de pui impreuna cu zeama.
Adaugam cuscusul, legumele deshidratate, sare si piper si mai fierbem 5 minute.
Batem intr-un castron oul impreuna cu zeama de lamaie si turnam zeama fierbinte peste el batand continuu.
Turnam compozitia in oala, omogenizam si oprim focul.
Deasupra presaram patrunjelul verde.






Ciorba  de pui cu cuscus si zeama de lamaie


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...