- maruntaie de la un pui de tara(aripi, spate, gat)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 cartof mare
- 150 gr fasole verde
- 50 gr cuscus
- 1 ou
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura legume deshidratate optional
- zeama de lamaie dupa gust
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub presiune.
Curatam legumele si le spalam.
Morcovul si cartoful le taiem cubulete, iar ceapa o tacam fin.
Punem toate legumele la fiert cu apa rece cat sa le acopere si un praf de sare.
Cand legumele s-au inmuiat usor adaugam si carnea fiarta de pui impreuna cu zeama.
Adaugam cuscusul, legumele deshidratate, sare si piper si mai fierbem 5 minute.
Batem intr-un castron oul impreuna cu zeama de lamaie si turnam zeama fierbinte peste el batand continuu.
Turnam compozitia in oala, omogenizam si oprim focul.
Deasupra presaram patrunjelul verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu