Ingrediente:
- 4-5 cartofi rosii
- 2 morcovi
- 150 gr mazare congelata
- 1 bucata piept de pui
- 5-6 castraveti acri
- sare
- piper macinat
- 1 galbenus fiert
- 50 ml ulei de samburi de struguri
- 200 ml iaurt
- zeama de lamaie dupa gust
- masline pentru decor
Mod de preparare:
Spalam bine carofii, ii stergem si ii punem la copt intr-o tava inveliti in hartie de copt.Ii lasam pana cand intepand cu o furculita aceasta intra cu usurinta in ei.
Spalam morcovii si ii curatam.
Intr-un vas punem la fiert pieptul de pui.Adaugam
Spumam bine si fierbem 15 minute dupa care adaugam morcovii ,mazarea si sare.
Dupa ce sunt gata le scurgem si le lasam la racit.
Taiem cubulete pieptul de pui, cartofii, morcovii si castravetii acrii.
Intr-un castron punem galbenusul impreuna cu putina sare si zeama de lamaie. Turnam in fir subtire uleiul si omogenizam bine.
Adaugam iaurtul si piperul si omogenizam.
Adaugam maioneza peste carne si legume si potrivim de sare si mai adaugam zeama de lamaie daca este nevoie.
Servim salata decorata cu masline.










0 comentarii:
Trimiteți un comentariu