Ingrediente:
- 5 foi de placinta
- 100 gr ulei din samburi de struguri
- 1 kg pulpa de dovleac
- 50 gr zahar brut
- scortisoara pudra
- 2 linguri pesmet
- 50 gr unt
- 100 ml apa minerala
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.
Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine.
Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.
Ungem o forma cu ulei.
Asezam cate o foaie de placinta pe care o ungem cu ulei. Ultima o pastram pentru deasupra.
Intindem compozitia de dovleac. Asezam si ultima foaie si aducem colturile celor 4 foi pe care le-am asezat jos peste placinta. Ungem cu ulei si stropim cu apa minerala.
Dam forma la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste.
Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi presaram dasupra zahar pudra.
ortionam in momentul servirii.











0 comentarii:
Trimiteți un comentariu