Recent Posts

sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Placinta cu dovleac (cu foi din comert)

 

Placinta cu dovleac (cu foi din comert)

Ingrediente:

  • 5 foi de placinta
  • 100 gr ulei din samburi de struguri
  • 1 kg pulpa de dovleac
  • 50 gr zahar brut
  • scortisoara pudra
  • 2 linguri pesmet
  • 50 gr unt
  • 100 ml apa minerala
  • zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.
Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic  Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine.
Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.
Ungem o forma cu ulei.
Asezam  cate o foaie de placinta pe care o ungem cu ulei. Ultima o pastram pentru deasupra.
Intindem compozitia de dovleac. Asezam si ultima foaie si aducem colturile celor 4 foi pe care le-am asezat jos peste placinta. Ungem cu ulei si stropim cu apa minerala.
Dam forma la cuptorul preincalzit la 200 de grade pana se rumeneste.
Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi presaram dasupra zahar pudra.
ortionam in momentul servirii.









Placinta cu dovleac (cu foi din comert)

Placinta cu dovleac (cu foi din comert)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...