Recent Posts

joi, 12 august 2021

Rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

 

Rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie


Ingrediente:

Blat:

  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 5 gr praf de copt
Jeleul de merisoare:
  • 250 gr merisoare congelate
  • 50 gr zahar
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura gelfix4:1
Crema de lamaie:
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 ml zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
Mod de preparare:

Pregatim mai intai blatul.
Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea , apoi cu zaharul pana  devine o bezea ferma.
Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule cu miscari usoare.
Intindem compozitia in tava mare de aragaz pe hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 170  de grade pana se rumeneste usor.
Scoatem rulada si o rasturnam pe o hartie de copt asezata pe un prosop de bucatarie curat.Desprindem hartia veche si o rulam cu ajutorul prosopului.
O lasam sa se raceasca.





Pentru jeleu punem fructele impreuna cu zaharul, apa  si gelfixul intr-o craticioara si fierbem 2-3 minute.
Lasam sa se racoreasca, fara a se intari.


Pentru crema punem intr-o craticioara ouale, galbenusurile, sarea, zaharul si zeama de lamaie si amestecam bine.
Punem craticioara la foc mic si amestecam continuu pana se ingroase.
Dam jos si lasam la racit , apoi  amestecam cu mascarpone si frisca batuta.
Intindem blatul racit si il ungem cu jeleul de merisoare.
Intindem crema, pastrand 1/3 din ea pentru decor peste jeleu.
Rulam din nou cat mai strans si asezam  rulada pe o tava.Decoram cu crema ramasa si cateva merisoare.




Rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...