Recent Posts

joi, 1 iulie 2021

Inghetata de merisoare



 
Inghetata de merisoare

Ingrediente:

  • 400 gr merisoare congelate
  • 70 gr zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2 linguri apa
  • 200 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 375 gr smantana 32%grasime
Mod de preparare:
Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara, Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie presaram cu dosul unei linguri de lemn pe marginea craticioarei pentru a sfarama o parte din fructe, pastrand si fructe intregi.
Dam jos si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi putem sa le punem la frigider 30 de minute.Oprim 2-3 linguri sos, iar restul il amestecam cu iaurtul si smantana.
Punem compozitia in masina de inghetata pentru 35-40 de minute, pana  creste in volum.
Punem compozitia intr-un vas cu capac, punem deasupra sosul pastrat si dam la congelator pana in momentul servirii.






Inghetata de merisoare

Inghetata de merisoare

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...