Ingrediente:
- 400 gr merisoare congelate
- 70 gr zahar
- 1 lingurita amidon
- 2 linguri apa
- 200 gr iaurt grecesc 10% grasime
- 375 gr smantana 32%grasime
Mod de preparare:
Merisoarele impreuna cu apa, zaharul si amidonul le punem la foc intr-o craticioara, Amestecam ocazional pana fructele se inmoaie si se leaga un sos.In acest moment fie mixam compozitia, fie presaram cu dosul unei linguri de lemn pe marginea craticioarei pentru a sfarama o parte din fructe, pastrand si fructe intregi.
Dam jos si lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi putem sa le punem la frigider 30 de minute.Oprim 2-3 linguri sos, iar restul il amestecam cu iaurtul si smantana.
Punem compozitia in masina de inghetata pentru 35-40 de minute, pana creste in volum.
Punem compozitia intr-un vas cu capac, punem deasupra sosul pastrat si dam la congelator pana in momentul servirii.








0 comentarii:
Trimiteți un comentariu