Recent Posts

duminică, 4 iulie 2021

Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

 

Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati

Ingrediente:
  • 1 ceapa
  • 350 gr mazare boabe proaspata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lingura pasta ardei rosu
  • 250 gr carnati de casa afumati
  • 200 gr rosii pasate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel verde
Mod de preparare:
Curatam ceapa, ardeiul gras  si morcovul.
Ceapa si ardeiul gras  le tocam cubulete, iar morcovul semirondele.
Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea, pasta de ardei si acoperim cu apa calda.
Adaugam foile de dafin si cimbru.
Fierbem 15 minute, apoi adaugam rosiile si dovleceii taiati in bucati mai mari.
Potrivim de sare si piper.
Intr-o tigaie punem uleiul ramas si prajim la foc iute carnatii taiati bucati potrivite.
Punem si carnatii peste dovlecei, adaugam apa daca mai este nevoie si mai fierbem 10 minute.
Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.






Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...