Ingrediente:
- 500 gr carne de miel cu os(gat, sira spinarii)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 bucata telina
- 1 lingura orez
- 1 ou
- sare
- piper negru macinat
- zeama de lamaie dupa gust
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2 degete.
Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate.Punem orezul si mai fierbem 10 minute.
Fierbem pana carnea este moale. Scoatem legumele si potrivim de sare si piper.
Daca este nevoie completam cu apa fierbinte.
Intr-un caastron batem oul intreg cu zeama de lamaie dupa gust.
Turnam ciorba fierbinte amestecand continuu pana lichidul din castron este fierbinte.
Turnam peste ciorba si lasam la foc pana la primul clocot.
Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin.
Servim ciorba fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu