Recent Posts

duminică, 20 iunie 2021

Prajitura de joi a Octaviei

 

Prajitura de joi a Octaviei

Ingrediente:

  • 1/2 cozonac uscat
  • 50 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • gem de caise sau dupa preferinta
Mod de preparare:
Taiem cozonacul in cuburi mici.
Ungem o forma cu untul si asezam bucatile de cozonac.
Separam ouale.
Galbenusurile le amestecam cu laptele si le turnam peste cozonac.
Lasam cozonacul 10 minute sa absoarba laptele.
Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute.
Intre timp mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem o bezea ferma.
Scoatem forma din cuptor si ungem cu gem.
Asezam deasupra bezeaua.
Reducem focul la 150 de grade si punem forma la cuptor pentru 15 minute.
Oprim focul, lasam usa intredeschisa usor si mai lasam tava inca 15-20 de minute.
Servim prajitiura dupa ce se raceste bine.






Prajitura de joi a Octaviei

Prajitura de joi a Octaviei

Prajitura de joi a Octaviei


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...