Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 bucata pastarnac
- 1 cartof mare sau 2 mici
- 350 gr mazare congelata
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru macinat
- 1 foaie de dafin
- maghiran uscat
- cimbru uscat
- 8 crenvursti
Mod de preparare:
Curatam ceapa si pastarnacul, le spalam si le taiem in bucati mai mari.
In uleiul incins pus intr-o oala punem ceapa si pastarnacul.
Presaram putina sare si punem capacul .Lasam la foc mic, amestecand ocazional pana se inmoaie.
Adaugam mazarea congelata, apoi cartoful curatat, spalat si taiat cuburi.
Stingem cu apa cat sa depaseasca legumele si adaugam foaia de dafin si cimbru.
Fierbem 15-20 de minute pana legumele sunt moi.
Mixam compozitia dupa ce am scos foaia de dafin, mai completam cu apa daca este prea groasa, potrivim de sare, piper si adaugam maghiranul.
Mai fierbem 5 minute la foc mic si oprim focul
Intre timp oparim crenvurstii in apa clocotita.
Scoatem crenvurstii si ii taiem in 3 bucati pe fiecare, socotind cate 2 crenvursti de portie
Servim supa crema fierbinte cu crenvurstii opariti si paine neagra prajita.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu