Recent Posts

vineri, 28 mai 2021

Cheesecake la rece cu visine si ciocolata

 

Cheesecake  la rece cu visine si ciocolata


Ingrediente:

Blat:

  • 400 gr biscuiti
  • 180 gr unt 82% grasime topit
Umplutura:
  • 500 gr crema de branza
  • 200 gr frisca
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 120 gr zahar pudra
Jeleu de visine:
  • 350 gr visine congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron.Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei.
Amestecam pana obtinem un aspect nisipos.


Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu ajutorul unui pahar presam bine pe fund si pe pereti.
Daca nu avem o forma cu pereti detasabili din care sa o scoatem usor putem tapeta forma de tarta cu folie alimentara.
Dam forma  la frigider pana pregatim crema.
Punem ciocolata rupta bucati intr-un vas la bain marie pana se topeste bine.
O lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp mixam frisca ,  apoi o amestecam cu crema de branza.
Adaugam ciocolata racita si zaharul pudra.
Omogenizam bine si turnam crema peste blatul de biscuiti, apoi o dam la rece pana pregatim jeleul.




Pentru jeleu punem gelatina intr-o cescuta cu 3 linguri apa rece la hidratat.
Visinele impreuna cu zaharul le punem la foc mic si le lasam   sa fiearba inca 2-3 minutepana  dupa ce au inceput sa clocoteasca.
Adaugam lichid fierbinte peste gelatina hidratata, omogenizam rapid, apoi turnam gelatina peste visine.
Amestecam bine si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Cu o lingura punem  visinele peste crema, apoi turnam usor lichidul.
Dam  prajitura la frigider pana in momentul servirii(cel putin 1 ora).


Cheesecake  la rece cu visine si ciocolata

Cheesecake  la rece cu visine si ciocolata

Cheesecake  la rece cu visine si ciocolata


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...