Ingrediente;
- 11 albusuri
- un praf de sare
- 100 gr zahar
- 100 gr zahar brun
- 150 gr iaurt
- 75 gr faina
- 75 gr faina de ovaz
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 50 gr cacao neagra
- 70 gr unt topit
- 5 gr praf de copt
- 5 gr bicarbonat
- 200 gr visine decongelate usor sau proaspete fara samburi
Mod de preparare;
Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam untul topit la temperatura camerei, iaurtul si zaharul vanilat.
Omogenizam compozitia.
Cernem ingredientele uscate si le adaugam peste bezea si le incorporam usor.
Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.Presaram deasupra visinele decongelate usor.
Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece proba scobitorii.
Scoatem tava si lasam prajitura sa sa raceasca .
Optional putem presara deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie
Putem servi prajitura simpla sau cu inghetata de vanilie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu