Recent Posts

vineri, 28 mai 2021

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

 

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei


Ingrediente:

  • 1 bucata salau(1,5 kg)
  • 3  dovlecei
  • 2 morcovi
  • usturoi verde(doar partea alba)
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • zeama de lamaie dupa gust
Mod de preparare:
Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti
Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte.
Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm.
Taiem usturoiul fin.
In crestaturile formate punem o parte din  usturoiul  verde.
Intr-o tava punem rondelele de morcov si dovlecel si usturoiul ramas.Presaram sare, piper si busuioc  si amestecam.
Deasupra punem pestele.
Turnam vinul si zeama de lamaie peste peste, apoi stropim cu ulei.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la foc iute.
Dupa 30 de minute scoatem folia si lasam pestele sa se rumeneasca.




Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...