Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri cacao neagra
- 3 linguri faina
- 5 gr praf de copt
- un praf de sare
Sirop:
- 150 ml apa
- 2 linguri zahar
- 1 lingura rom
- 350 gr visine congelate
Crema:
- 5 oua intregi
- 200 gr zahar
- 200 gr ciocolata min 50% cacao
- un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr cacao
- 300 gr unt 82% grasime
Mod de preparare:
Pregatim mai intai blatul.
Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza.
Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau in care am pus hartie de copt dupa ce am uns-o putin cu ulei.
Dam forma la cuptorul preincalzit la 170 de grade pana trece proba scobitorii.
Scoatem forma, o lasam cateva minute, apoi scoatem blatul si il lasam sa se raceasca pe un grilaj.
Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3 felii pe orizontala.
Pentru sirop punem apa si zaharul la foc pana da in clocot,
Oprim focul si punem visinele.Acoperim cu un capac si le lasam 5 minute, dupa care le scurgem.
In sirop adaugam romul si il lasam la racit.
Pentru crema punem intr-o craticioara cu fund dublu ouale cu sarea , zaharul si cacaua.
Punem craticioara la foc mic si amestecam constant cu un tel pana se ingroase.
Dam jos si adaugam zaharul vanilat si ciocolata rupta bucati.
Amestecam energic pana ciocolata se topeste.
Lasam crema sa se raceasca.
Untul aflat la temperatura camerei il mixam cateva minute pana devine spumos.
Adaugam pe rand in crema de ciocolata mixand continuu.
Asamblam tortul direct pe platou alternand cate o felie de blat insiropata cu crema peste care asezam un strat de visine.
Imbracam tortul in crema.
Decoram dupa propria imaginatie.
Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu