Recent Posts

vineri, 12 martie 2021

Tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

 

Tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Ingrediente:

Blat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 60 gr zahar
  • 45 gr faina
  • 15 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
Jeleu de visine:
  • 350 gr visine
  • 3 linguri  zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 1 plic gelatina
Mousse de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 125 gr lapte
  • 15 gr gelatina
  • 500 gr smantana  32% grasime
  • 100 gr zahar pudra
Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura lichior de cirese
Glazura:
  • 80 ml frisca lichida
  • 120 gr ciocolata neagra
Decor:
  • ciocolata rasa
  • inimioare de ciocolata
  • sticlute de ciocolata cu lichior
Mod de preparare:
Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece.
Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara.
Acoperim jeleul cu folie si deasupra si dam vasul la congelator pentru 1-2 ore.


Pentru blat mixam  ouale intregi cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase.Cernem faina amestecata cu  cacaua si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma de tort de 22 cm pe  fundul careia am pus hartie de  copt si ai carei pereti i-am uns cu unt.
Dam forma la cuptorul preincalzit  la 170 de grade pana trece proba scobitorii.
Scoatem blatul si il lasam sase raceasca .
Pregatim moussul de ciocolata.
Rupem ciocolata bucati si o asezam intr-un castron.
Hidratam  gelatina in 3 linguri de apa rece sau lapte.
Infierbantam laptele si il amestecam cu gelatina hidratata astfel: turnam cateva linguri de lapte fierbinte peste gelatina amestecand continuu, apoi turnam toata gelatina peste lapte.
Laptele fierbinte cu gelatina o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu un tel. apoi lasam sa se racoreasca.
Intre timp batem smantana cu zaharul pudra cat sa se tina,apoi adaugam ciocolata. Amestecam usor cu o spatula.


Montam tortul in   forma de tort in care am copt blatul.
Asezam in partea de jos folie alimentara, iar pe pereti hartie de copt sau folie acetat daca dorim sa fie foarte netezi.
Turnam in forma jumatate din moussul de ciocolata, asezam jeleul pe care l-am scos din folie, apoi turnam restul de mousse. Asezam blatul de tort, pe care il insiropam usor.
Dam tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il scoatem si il intoarcem invers pe platoul de servire.



Pentru glazura infierbantam frisca, apoi  o turnam peste ciocolata rupta bucati. Amestecam bine si o lasam sa se racoreasca, apoi turnam peste tort.
Decoram dupa imaginatie.
Tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...