Recent Posts

vineri, 19 martie 2021

Placintele cu branza

 

Placintele cu branza

Ingrediente:

  • 550 gr faina
  • 200 ml apa
  • 300 gr untura
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • umplutura(200 gr urda, 300 gr branza telemea de oaie, 1 ou)
  • 1 ou ptr uns
Mod de preparare:
Intr-un castron punem apa,sare,oul,100 gr untura, apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios(450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care  o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora.
Intr-un castron amestecam 100 gr faina cu 200 gr untura la temperatura camerei.
Aluatul tinut la rece in intindem pe un blat infainat sub forma de dreptunghi.
Ungem cu amestecul de faina si untura si rulam aluatul pe latura mai lunga.
Intindem cu atentie ruloul intr-un dreptunghi.
Aducem laturile mai scurte spre mijlocul dreptunghiului, apoi suprapunem ca si cum am inchide o carte.
Punem aluatul pe un blat de lemn, il acoperim cu folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Pentru umplutura amestecam urda sfaramata cu furculita cu telemeaua rasa si oul.
Taiem aluatul  in doua parti egale.
Intindem prima jumatate pe un blat infainat si il taiem in patratele.
Asezam cate o lingura de umplutura in mijloc.
Aducem un colt catre coltul opus formand un triunghi.
Presam usor marginile, apoi ungem cu oul batut.
Asezam triunghiurile in tava, pe hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumenesc .









Placintele cu branza


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...