Recent Posts

joi, 18 februarie 2021

Salata de creier de porc

 

Salata de creier de porc

Ingrediente:
  • 350 gr creier de porc
  • 2 felii de paine
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura otet
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 70-80  ml ulei de masline
Mod de preparare:
Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele.
Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul scurs.Avem grija sa indepartam inainte eventuale oscioare.
Fierbem creierul 7-8 minute la foc mic si il scurgem intr-o sita.
Il lasam sa se racoreasca.
Indepartam eventuale pielite ramase si il pasam cu o furculita.
Intr-o farfurie punem laptele  rece si inmuiem feliile de paine pentru cateva minute.
Scoatem feliile, le presam usor si indepartam coaja. Daca ne este mai usor putem indeparta coaja de la inceput.
Maruntim paina si o adaugam peste creier.Punem piper macinat, putina zeama de lamaie si incepem sa frecam ca la maioneza, turnand uleiul de masline in fir subtire.
Servim salata de creier cu paine prajita si eventual legume crude dupa preferinta(ardei gras)





Salata de creier de porc



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...