Ingrediente:
- 350 gr carnati
- 1 ceapa mare rosie
- 1 lingura ulei
- 150 ml vin rosu sec
- 1 lingura otet de vin rosu
- 1 lingurita zahar brun
- 2 foi de dafin
- 200 ml rosii pasate
- piper negru macinat
- piure de cartofi pentru servit
Mod de preparare:
Taiem carnatul in bucati potrivite.
Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele.
Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii.
Dam tava la cuptor.
Cand carnatul este rumenit deasupra il intoarcem pe partea cealalta.
Cand ceapa este moale si carnatul s-a rumenit scoatem tava si adaugam rosiile, vinul, otetul, zaharul brun, foile de dafin si piperul.Daca este nevoie adaugam si putina sare.
Punem din nou tava la cuptor pana sosul scade.
Servim carnatii cu sos si piure de cartofi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu