Ingrediente:
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de ustturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 300 gr carne tocata
- 400 gr rosii pasate
- sare
- piper negru macinat
- busuioc uscat
- oregano
- 300 gr fusilli tricolore sau alte paste dupa preferinta
- parmezan ras si busuioc proaspat pentru servit
Mod de preparare:
Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o.
In uleiul incins punem ceapa la calit.
Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata.
Amestecam constant pana carnea se albeste bine.
Adaugam rosiile si 150 ml apa.
Fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Adaugam busuiocul, oregano uscat, sare si piper dupa gust.
Mai lasam 5-10 minute.
Intre timp intr-un vas punem 3 l de apa.
Cand apa clocoteste adaugam sare si pastele.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe punga.
Cand pastele sunt gata adaugam pastele scurse in sos impreuna cu un polonic de apa in care au fiert.
Amestecam pastele usor pentru a le amesteca cu sosul.
Servim pastele fierbinti cu parmezan ras deasupra si busuioc proaspat.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu