Ingrediente:
- 160 gr untura
- 90 gr unt
- 200 gr branza telemea rasa
- 250 gr iaurt
- sare
- 550-600 gr faina+ pentru blat
- 2 oua ptr uns
- mac
Mod de preparare:
Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine.
Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la frigider, de preferat de seara pana dimineata.
A doua zi impartim aluatul in 3 parti.
Intindem pe rand cate o bucata cu sucitorul sub forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3-4 mm.
Ungem cu ou batut si presaram macul deasupra.
Taiem cu un cutit de pizza fasii de 7=8 mm pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt usor distantate.
Coacem saratelele la 180 de grade aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc frumos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu