Recent Posts

duminică, 7 februarie 2021

Saratele cu untura si unt

 

Saratele cu untura si unt

Ingrediente:
  • 160 gr untura
  • 90 gr unt
  • 200 gr branza telemea rasa
  • 250 gr iaurt
  • sare
  • 550-600 gr faina+ pentru blat
  • 2 oua ptr uns
  • mac
Mod de preparare:

Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine.
Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la  frigider, de preferat de seara pana dimineata.
A doua zi impartim aluatul in 3 parti.
Intindem pe rand cate o bucata cu sucitorul sub forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3-4 mm.
Ungem cu ou batut si presaram macul deasupra.
Taiem cu un cutit de pizza fasii  de 7=8 mm pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt usor distantate.
Coacem  saratelele la 180 de grade aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc frumos.




Saratele cu untura si unt

Saratele cu untura si unt

Saratele cu untura si unt



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...