Recent Posts

luni, 11 ianuarie 2021

Invartita cu branza

 

Invartita cu branza


Ingrediente:

Aluat:

  • 800 gr faina+pentru uns blatul.
  • 350 ml apa calda
  • 1/2  lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri ulei
  • 100 gr untura topita
Umplutura:
  • 250 gr branza dulce de vaca
  • 350 gr telemea de oi
  • 2 oua+1 pentru uns
Mod de preparare:

Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic.
Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale.
Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si le rulam.Dam ruloul la rece pentru cel putin 1 ora.





Ca sa ne fie mai usor taiem sulul in 2 parti.
Intindem pe rand cele 2 parti sub forma de dreptunghi.
Amestecam telemeaua rasa cu branza moale si ouale.
Intindem jumatate din amestec la marginea mai lunga a dreptunghiului si rulam. Tragem de capete incercand sa lungim cat mai mult sulul.Asezam sulul rulat intr-o tava pe hartie de copt sub forma de cercuri concentrice.
Continuam cu cel de-a doua parte de aluat cu care procedam la fel.
Batem oul si ungem cu o pensula placinta.
Dam tava la cuptor pentru 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.




Invartita cu branza

Invartita cu branza

Invartita cu branza


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...