Ingrediente:
Aluat:
- 800 gr faina+pentru uns blatul.
- 350 ml apa calda
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura otet
- 2 linguri ulei
- 100 gr untura topita
Umplutura:
- 250 gr branza dulce de vaca
- 350 gr telemea de oi
- 2 oua+1 pentru uns
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic.
Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale.
Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si le rulam.Dam ruloul la rece pentru cel putin 1 ora.
Ca sa ne fie mai usor taiem sulul in 2 parti.
Intindem pe rand cele 2 parti sub forma de dreptunghi.
Amestecam telemeaua rasa cu branza moale si ouale.
Intindem jumatate din amestec la marginea mai lunga a dreptunghiului si rulam. Tragem de capete incercand sa lungim cat mai mult sulul.Asezam sulul rulat intr-o tava pe hartie de copt sub forma de cercuri concentrice.
Continuam cu cel de-a doua parte de aluat cu care procedam la fel.
Batem oul si ungem cu o pensula placinta.
Dam tava la cuptor pentru 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu