Recent Posts

sâmbătă, 26 decembrie 2020

Non plus ultra

 

Non plus ultra


Ingrediente:

  • 150 gr unt 82% grasime
  • 330 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 4 oua
  • vanilie
Mod de preparare:

Separam ouale.
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile.
Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie  3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam in tava pe hartie de copt.
Albusurile le mixam cu un oraf de sare, apoi cu zaharul ramas pana  se intaresc.
Punem bezeaua intr-un pos cu capat zimtat si turnam bezea deasupra biscuitului.




Dam tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 40 de minute.
Scoatem tavile si le lasam sa se raceasca.
Ungem cate 2 cu gem de caise sau alt gem acrisor.Le pastram la temperatura camerei.

Non plus ultra

Non plus ultra

Non plus ultra


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...