Ingrediente:
- 150 gr albus
- 190 gr zahar tos cu granulatie mica
- 190 gr zahar pudra
- 200 gr nuca macinata
- 15 gr cacao neagra
- un praf de sare
- rom
- crema(200 gr ciocolata neagra, 200 ml frisca lichida, rom)
Mod de preparare:
Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete.Adaugam romul.
Samburii de nuca ii prajim putin intr-o tigaie pana se usuca bine, avand grija sa nu ii ardem. ii macinam fin dupa ce s-au racit.
Amestecam nuca macinata cu zaharul pudra si cacao.Punem peste bezea si amestecam cu o spatula pana se incorporeaza bine si amestecul se inmoaie.
Cu ajutorul unui pos cu capat rotund punem compozitie in tava,pe hartie de copt, pastrand distanta intre eleLuam tava de ambele parti si dam cu ea in masa pana gramajoarele de compozitie se intind si ies bulele de aer.Tinem tava la temperatura camerei inca vreo 15 minute pana se mai usuca
Punem tava la cuptor la 150 de grade pentru aproximativ 15 minute.
Scoatem tava si lasam sa se raceasca in tava, pe hartie de copt.
Lasam prajiturelele sa se raceasca, dupa care cautam sa imperechem cate 2 care au aceeasi dimensiune.
Pentru crema punem la foc frisca si ciocolata rupta bucati. Lasam sa se infierbante frisca, apoi dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste. Adaugam romul si lasam sa se raceasca bine.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu