Ingrediente:
- 400 gr piure de dovleac bine scurs
- 4 oua
- 200 ml ulei
- 270 gr faina
- 100 gr zahar
- 100 gr zahar brun
- scortisoara pudra
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- un praf de sare
- merisoare usor deshidratate
- 120 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu ambele tipuri de zahar pana capata consistenta unei smantani groase.
Adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara, apoi piureul de dovleac si omogenizam.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si bicarbonatul stins.
Amestecam usor cu o spatula.
Turnam compozitia in 2 forme de chec unse cu ulei si tapetate faina.
Presaram merisoare, pe care le impingem usor cu dosul unei linguri spre interior.
Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade peste 45-50 de minute.
Scoatem tavile, le lasam cate minute, apoi cu ajutorul unui cutit desprindem checul si il scoatem pe un gratar.
Inytr-o craticioara punem ciocolata rupta bucati si laptele. Punem la foc mic si lasam sa se infierbinte laptele. Dam jos si amestecam bine.
Punem ciocolata peste checuri si ornam cu merisoare.
Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a se servi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu