Rulada cu branza dulce si visine
Ingrediente:
Aluat:
- 300 gr faina
- 150 ml lapte
- 5 gr drojdie uscata
- putina sare
- 1 lingura zahar
- 30 gr unt
Umplutura:
- 300 gr branza dulce
- 3 oua
- 100 gr zahar
- coaja de lamaie rasa
- 1 plic zahar vanilat
- 150 gr visine decongelate scurse bine
- 70 gr unt topit
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un castron. Amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Facem o adancitura la mijloc in care punem untul moale, apoi turnam cate putin lapte putin caldut si framantam pana obtinem un aluat nelipicios pe care il lasam la cald 1/2 de ora.
Impartim aluatul in 2 jumatati(vom obtine 2 rulade)
Intindem pe rand cate o foaie de aluat pe un blat de lemn infainat.
Topim restul de unt.
Scurgem branza bine si o amestecam cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi visinele scurse.
Foaia intinsa in strat subtire o ungem cu untul topit, apoi intindem jumatate dim amestecul de branza. Rulam strans si punem rulada intr-o tava cu hartie de copt.Procedam la fel si cu cea dea doua.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos.
Servim ruladele caldute cu zahar pudra presarat deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu