Miel in sos de rosii cu usturoi
Ingrediente:
- 600 gr carne de miel cu os(sira spinarii)
- 2 cepe
- 1 conserva rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- 150 ml vin rosu
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita zahar optional
- 2 linguri de ulei
- 1 legatura marar verde
- 2-3 catei de usturoi
- orez pentru garnitura
Mod de preparare:
Curatam carnea si o taiem in bucati potrivite. O spalam si o scurgem.In uleiul incins punem carnea. Acoperim cu un capac si o lasam pana incepe sa se rumeneasca usor pe toate partile(amestecam in ea ocazional). Adaugam ceapa tocata fin, o lasam pana se inmoaie bine, apoi stingem cu vinul caldut. Lasam sa fiarba pana scade vinul, apoi acoperim cu apa calda si fierbem pana zeama a scazut la jumatate. Adaugam conserva de rosii, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, foile de dafin si zaharul.Fierbem pana sosul se leaga. Adaugam mararul tocat fin, stingem focul, apoi usturoiul . Amestecam usor, apoi acoperim cu un capac.
Servim cu garnitura de orez si salata verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu