Cornulete de post cu gem de caise
Sincer, m-am incumetat cu greu sa ma apuc de aceasta reteta de cornulete de post, caci nucredeam ca exista cornulete pufoase fara untura. Asta e o dovada clara ce pot sa existe, chiar si in varianta de post cu ulei si bors.
Ingrediente:
- 25 gr drojdie proaspata
- 35 gr zahar tos
- 150 ml ulei
- 100 ml bors
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- 250-270 gr faina alba
- putina sare
- gem de caise
- zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana pana se deslipeste de pe margini.
Lasam castronul la cald 1/2 de ora.
Impartim aluatul in 3-4 parti, pe care le intindem , pe rand sub forma de cercuri, pe care le impartim cu un cutit ascutit in 12 triunghiuri.
Asezam la baza triunghiului cate putin gem si rulam spre varf.
Asezam cornuletele in 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Le mai lasam sa creasca 15 minute, apoi le dam la cuptor pentru 15-20 de minute.
Scoatem cornuletele cand incep sa se rumeneasca.
Cornuletele calde le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu