Snikerdoodles
Eu am incercat astazi o varianta cu cacao si cardamom, care mi-au placut foarte mult.
Ingrediente:
- 200 gr unt
- 2 oua intregi
- 100 gr zahar brun
- 50 gr zahar tos+50 gr pentru tavalit
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- cardamom macinat
- 2 linguri cacao neagra
- 2 1/2 cesti faina
- 2 lingurite rase scortisoara macinata
Mod de preparare:
Mixam intr-un castron untul aflat la temperatura camerei cu zaharul brun si 50 gr zahar tos alb, apoi cu cate 1 ou, pe rand, pana se transforma intr-o crema fina. Adaugam cardamomul, cacao, jumatate din cantitatea de faina, praful de copt si bicarbonatul si omogenizam bine. Adaugam cate putina faina in continuare si framantam aluatul cu varful degetelor. Cu ajutorul a doua lingurite luam din compozitie si punem intr-o farfurie in care am amestecat zaharul ramas si scortisoara. Formam cu mana bile pe care le asezam in tava pe hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 12-14 minute, scoatem tava si le lasam sa se raceasca pe hartie.Se pastreaza pana la 5 zile in recipiente etanse.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu