Prajitura cu gem de afine, mere si bezea
Ingrediente:
Blat:
- 7 albusuri
- 120 ge zahar
- 5 linguri ulei
- 4 linguri gem de afine
- un praf de sare
- 1 cana faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 2 mere
- 1 lingura zeama de lamaie
Bezea:
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 7 linguri zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem i continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugem gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o taa tapetata cu hartie de copt.
Curatam merele de coaja, scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cubuletele de mere cu zeama de lamaie si le presaram peste prajitura. Cu dosul unei linguri le impingem usor mai jos, apoi dam tava la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece proba scobitorii.
Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cate putin zahar si mixam in continuare pana zaharul se topeste. La final adaugam zeama de lamaie.
Scoatem tava si intindem bezeaua deasupra.Pornim doar partea de sus a cuptorului la 150 de grade pana bezeaua se usuca deasupra si capata o culoare usor maronie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu