Prajitura de post cu gem de afine si nuci
Ingrediente:
- 5 linguri gem de afine
- 1 cana zahar
- 1 cana apa minerala
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- scortisoara macinata
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- nuci rupte bucatele
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao , bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam. Turnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt si presaram deasupra nucile. Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii(45 minute).
Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca si o portionam.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu