Limba de vita in sos
Ingrediente:
- 1 bucata limba vita
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura pasta de ardei
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 cartofi
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- chili
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa.Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca(Timpul p[oate varia in functie de cat de moale este limba)). Curatam limba de piele si o taiem felii mai maricele.
In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand s-a inmuiat adaugam usturoiul si pasta de ardei. Punem bucatile de limba si stingem cu zeama strecurata in care a fiert limba.
Adaugam foile de dafin, cimbru si mai fierbem cat este nevoie ca limba sa fie aproape moale. daugam cartofii, ardeiul gras taiat julien, sare, piper, chili si pasta de tomate si mai fierbem 10 minute.Servim presarat cu patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu