Tarta cu piept de pui si porumb
Ingrediente:
crusta:
- 200 gr faina alba
- 100 gr unt
- un praf de sare
- 1 galbenus
- 1-2 linguri apa rece
umplutura:
- 400 gr piept de pui tocat
- 150 gr porumb din conserva
- 3 oua
- sare
- piper negru macinat
- rozmarin
- 2 linguri pesmet
- 50 gr parmezan+ 50 gr pentru presarat deasupra
Mod de preparare:
Pregatim mai intai crusta. Amestecam cu varful degetelor faina cu sare si untul rece taiat bucati pana capata aspectul de nisip. Adaugam galbenusul si cate putina apa rece si framantam un aluat nelipicios pe care il adunam intr-o bila,il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Pentru umplutura amestecam carnea tocata de pui cu galbenusurile,pesmet,porumbul din conserva, sare, piper, rozmarin. Batem albusurile spuma si le adaugam la compozitie. Amestecam usor pana se omogenizeaza.
Intindem aluatul de tarta cu sucitorul pe un blat de lemn infainat. Asezam aluatul in forma de tarta, tapetand fundul si peretii formei. Taiem excesul de aluat. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc, il acoperim cu hartie de copt si asezam deasupra boabe de fasole sau orice alt ingredient uscat din bucatarie ce ne prisoseste(faina, malai).
Dam forma la cuptor 10 minute, apoi scoatem cu atentie foaia de copt impreuna cu fasolea si o mai lasam10 minute.
Scoatem forma de tarta, asezam umplutura , apoi presaram parmezanul. Dam forma la cuptor pana se rumeneste. O lasam sa se racoreasca, apoi o portionam.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu