Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise
Ingrediente:
- 1 bucata cotlet de porc(1,5kg)cu grasime si sorici
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 200 ml vin alb
- 2 foi de dafin
- 1 lingura gem de caise
- 1 lingura pasta de tomate
- paprika iute si afumata
- chili
Mod de preparare:
Spalam bucata de carne si crestam soriciul oblic pe toata lungimea lui. Asezam bucata de carne in tava impreuna cu vinul, sare, piper,cimbru si foi de dafin. Acoperim tava si o lasam peste noapte,intorcand-o periodic.Dam tava la cuptor pana carnea se inmoaie. Daca este nevoie mai adaugam putina apa calduta.Cand zeama a secat de trei sferturi luam capacul. Amestecam intr-un castron pasta de rosii cu gemul de caise, chilli si paprika.Cu o pensula intindem amestecul format. Din cand in cand mai stropim cu sosul din tava si mai punem din amestecul de gem si pasta de timate pana sosul scade.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu