Rasucite cu dovleac
Ingrediente:
- 800 gr aluat foietaj
- 200 gr piure de dovleac(300 gr dovleac ras, 1 lingura zahar tos, coaja de portocala, scortisoara, 1 lingura unt, 100 ml apa)
- 30 gr zahar tos
- 1 ou batut cu 1 lingura lapte
- zahar pudra ptr decor
Mod de preparare:
Intr-o craticioara punem ingredientele pentru piure. Amestecam ocazional la foc mic pana dovleacul se inmoaie si zeama scade, apoi lasam piureul la racit.
Intindem aluatul de foietaj de la frigider pe un blat de lemn si il taiem cu un cutit ascutit in 9 parti.
Ungem fiecare bucata cu piure de dovleac si o rulam. Cu un cutit ascutit taiem ruloul in jumatate pe lungime si rasucim cele 2 parti. Le asezam intr_o tava pe hartie de copt, ungem cu oul batut si presaram putin zahar tos. Dam tava la cuptor la foc iute pana cresc si se rumenesc frumos.
Le scoatem, le lasam sa se racoreasca si le presaram cu zahar pudra,
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu