Recent Posts

duminică, 1 octombrie 2017

Ciorba de peste

Ciorba de peste

Ciorba de peste

Ingrediente:

  • 1 bucata peste(lin)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1/2 pastarnac
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura ulei
  • zeama de lamaie
  • 300 ml suc de rosii
  • patrunjel verde ptr decor

Mod de preparare:

Curatam pestele(eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare. Dupa ce  l-am fiert il scoatem intr-o farfurie, incercand sa scoatem oasele mari, iar zeama o trecem printr-o sita si o pastram.
Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete.
In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi pe rand ceapa, telina si pastarnacul.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie, apoi stingem cu zeama in care a fiert pestele.Lasam sa fiarba pana legumele sunt aproape moi, apoi adaugam sucul de rosii, piper macinat si sare dupa gust.Lasam sa mai dea cateva clocote, punem zeama de lamaie dupa gust si bucatile de peste. Lasam sa dea 2-3 clocote si stingem focul.Servim ciorba fierbinte presarata  cu patrunjel verde.
Ciorba de peste

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...