Mancare de dovlecei cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 1/2 morcov
- 2 dovlecei tineri
- 300 gr ciuperci champignon
- 300 gr rosii pasate
- sare
- 1 lingura ulei
- piper negru macinat
- 1 foaie de dafin
- rozmarin uscat
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare:
Curatam ceapa si o tocam fin, ardeiul gras cubulete,iar morcovul semirondele cat mai subtiri. Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa si le taiem in patru. Dovleceii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari.
In uleiul incins punem la calit, pe rand, morcovul, ceapa, ardeiul gras, ciupercile. Acoperim cu apa calda.Punem sare, piper, foaia de dafin si lasam sa dea cateva clocote, apoi punem dovleceii. Dierbem 10 minute, apoi punem rosiile si rozmarinul. Fierbem pana scade si se leaga sosul. Adaugam usturoiul tocat fin inainte de a stinge focul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu