Ciorba de fasole pastai, ciuperci si pui
Ingrediente:
- 6 aripi de pui
- 350 gr fasole pastai(galbena)
- 300 gr ciuperci champignon
- 1 lingura ulei
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 galbenusuri
- 300 ml iaurt grecesc 10%
- sare
- piper negru macinat
- marar uscat
Mod de preparare:
Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare.Taiem varfurile aripilor, le spalam bine si le scurgem. In uleiul incins punem mai intai morcovul, il lasam putin sa e inmoaie, apoi adaugam ceapa. Dupa cateva minute adaugam aripile de pui. Amestecam ocazional pana carnea se albeste pe ambele parti. Stingem cu apa calda, cat sa acopere si sa depaseasca cu 2-3 degete. Acoperim vasul si lasam sa dea 2-3 clocote, apoi punem fasolea pastai si lasam sa fiarba 15 minute. Intre timp spalam ciupercile si le taiem felii. Intr-o craticioara cu putina apa le punem sa dea 2 clocote, apoi scurgem apa si le transferam in oala cu ciorba. Adaugam sare, piper dupa gust si putina apa calda daca este nevoie.Lasam sa mai fiarba aproximativ 10 minute. Intr-un castronel punem iaurtul , mararul si galbenusurile si le amestecam. Turnam cate putina zeama fierbinte batand bine cu furculita. Cand amestecul este omogen si subtiat il turnam peste ciorba, punem capacul si dam ciorba jos de pe foc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu