Supa de linte rosie cu ciuperci
Ingrediente:
- 100 gr linte rosie
- 200 gr ciuperci
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1/2 ardei kapia
- 1/2 ardei gras portocaliu
- 1 cartof
- sare
- piper negru macinat
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- patrunjel verde ptr servit
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalam lintea in mai multe ape si o lasam la inmuiat pesntru 1 ora. Curatam si tocam ceapa fin. Morcovul il curatam si il taiem semirondele cat mai subtiri. Taiem ardeiul kapia, ardeiul gras si cartoful cubulete, iar ciupercile felii subtiri.
In uleiul incins punem morcovul si il calim cateva minute pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa. O lasam sa se inmoaie usor si stingem cu apa. Adaugam lintea scursa, cartoful,ardeiul gras, foaia de dafin,cimbru, sare si piper. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic.Separat punem la fiert o craticioara cu putina apa si fierbem ciuperile 2-3 minute. Scurgem apa si le adaugam in supa. Completam cu apa cat este nevoie ca supa sa nu fie prea densa si potrivim de sare.Fierbem aproximativ 20-25 de minute. Servim supa decorata cu patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu