Penne cu pui, ciuperci si ardei gras in sos de rosii
Ingrediente:
- 150 gr piept de pui
- 300 gr ciuperci champignon proaspete
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 kg rosii
- 1 lingurita zahar
- 300 gr penne
- sare
- piper negru macinat
- busuioc
- oregano
- parmezan ras ptr servit
Mod de preparare:
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin.
Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate.
Incintam uleiul de masline si punem la prajit pieptul de pui taiat cubulete. Cand s-a rumenit pe toate partile il scoatem intr-o farfurie si punem ardeiul gras. Il calim cateva minute, apoi adaugam ciupercile. Acoperim cu un capac cateva minute. Dupa ce ciupercile s-au inmuiat stingem cu sosul de rosii pe care l-am facut separat.Adaugam cuburile de piept de pui si lasam sa dea 2-3 clocote. Punem pennele,o cana de apa calda, sare, piper.Fierbem la foc mic vasul acoperit cu un capac, amestecand usor ocazional, pana pennele sunt al dente. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Cand este aproape gata punem busuiocul si oregano.
Servim pastele calde cu parmezan.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu