Publicat de
Ecaterina Mihaela
Ciorba de conopida cu carne de porc
Ingrediente:
- 400 gr pulpa de porc taiata cubulete
- 1 conopida medie
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 lingura ulei
- sare
- piper negru macinat
- zeama de varza dupa gust
- 1 ou ptr dres
- patrunjel verde ptr decor
- 300 gr bulion
Mod de preparare:
Incintam uleiul intr-o oala si punem cubuletele de carne de porc spalate si scurse bine. Amestecam pana se albesc pe toate partile, apoi adaugam morcovul curatat si ras pe razatoarea mare si ceapa curatata si tocata fin. Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam apa cat sa le acopere si fierbem la foc mic 15 minute. Adaugam conopida rupta buchetele, fiebem 10 minute si adaugam bulionul. Fierbem separat zeama de varza si o adaugam in ciorba. Potrivim de sare si piper. Daca este nevoie completam cu apa. Batem bine oul si adaugam cate putina zeama fierbinte peste el(2-3 polonice). Turnam amestecul in oala, amestecand. Servim ciorba fierbinte decorata cu patrunjel verde.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu