Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango
Ingrediente:
- 1 pachet mare piscoturi
- 1 compot mango
- 4 galbenusuri
- 150 gr zahar(sau in functie de cat de dulci sunt mandarinele)
- 150 ml zeama de mandarine
- coaja rasa de mandarine
- 1 plic gelatina
- 250 gr mascarpone
- 200 ml frisca
- jeleu din fructele din compotul de mango,100 ml zeama de mandarine, 1 plic gelatina
Mod de preparare:
Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara.Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam zeama de mandarine(oprim 2-3 linguri) , coaja rasa si punem la baie de abur , amestecand , pana crema se ingroase
Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone, apoi cu frisca batuta.
Turnam 1/2 din crema peste piscoturi, apoi punem un alt strat de piscoturi. Punem si restul de crema, apoi dam tortul la rece.
Pentru jeleu mixam fructele de mango din compot, adaugam zeama de mandarine din care am pastrat 2 linguri si punem la foc. Cand s-a infierbantat amestecam cu gelatina hidratata in zeama oprita.Lasam jeleul sa se raceasca putin si il turnam peste tort. Pastram tortul la rece pana in momentul servirii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu